Caminho Real da Calheta

A Caminho Realt, vagyis a királyi utat a XIX. század második felében kezdték építeni. Az út építését a kormányzó és a katonai hatóság kezdeményezte, a szárazföldi közlekedés és szállítás javítása érdekében.
Az út egy kis részét most helyreállították. A mintegy 500 méter hosszú szakasz Calheta fölött, Arco de Calhetán 460 méter magasságban kezdődik, és kb. 60 m szintkülönbséggel Lombo Atouguia településig tart. A végén rendkívül meredek kapaszkodó zárja le, van mit kipihenni utána.
Az út egy hajtűkanyarral körbevett völgyön vezet keresztül, a meredek hegyoldalon többfelé teraszosan kialakított földek láthatók, mindig elképedek rajta, micsoda munkát végeznek az itteni emberek, hogy megműveljék azokat.
A helyet egyébként nem volt könnyű megtalálni, itt a hegyekben már nem annyira beszélnek angolul, jó hasznát vettem igencsak töredékes portugál tudásomnak. És még a helyiek is nagy vitában voltak, merre is kell menni, de végül is megtaláltuk, és megérte! Remélem, a képek kedvet csinálnak hozzá, hogy ha erre jártok, ti is megkeressétek!

Kategória: Útleírás | A közvetlen link.

2 Responses to Caminho Real da Calheta

  1. Bárdossy Dániel szerint:

    Gratulálok, tetszik a honlap. Látszik a gondos munkád. Hajrá előre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .