Hotel Savoy Palace

A madeirai önkormányzat január 10-i közgyűlésén megvitatott egy független képviselő által az épülő öt csillagos Savoy Palace szálloda túlzott méretei ellen benyújtott tiltakozást. A Savoy Palace a korábban lebontott Savoy Classic helyén épül, 16 emeletes lesz (hárommal magasabb a korábbinál), 65 ezer m2 területet foglal el, 500 szobában 1128 ágyat tartalmaz, a beruházás értéke 99,3 millió euró. Az eredeti terv egyébként 828 ágy volt, a hatóságok 2017. októberében engedélyezték a bővítést. A többség szintén túlzottnak tartotta a szálloda méreteit, de a tiltakozást elutasították azzal, hogy az 2008-ban, a terv jóváhagyásakor lett volna időszerű.

 

Valahogy ismerős a történet, nem? Az épület egyébként tényleg hatalmas, én speciel nem szívesen mennék egy több, mint 1000 fős szállodába, a mégoly luxus ellenére is.

Egy barátom egyébként körbevezetett a jelenlegi Royal Savoyban, az sem kis pálya. Ízelítőül annyi, hogy egy ember egész nap körbe sétál egy sólyommal a karján, hogy távol tartsa a galambokat!

Kategória: News | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .