Május

Virágfesztivál

A virágfesztivál története 1954-ig, az első rózsakiállításig nyúlik vissza. Mivel a virágtermesztők szívesen vettek részt egy eseményen, ahol díjakat adtak a legszebb virágoknak, hamarosan virágfesztivál néven folytatódott. A virágfesztivál 1979 óta zajlik szabadtéren, számos egyéb eseményt, mint pl. a felvonulást, virágos ablak és kert bemutatókat, zenei előadásokat magába foglalva.

A program legfontosabb elemei a Virág karnevál (felvonulás), a Virág kiállítás Funchal központjában, valamint az Avenida Arriaga sétányon látható Virágszőnyegek és dekorációk.

Festas de São Tiago Menor

Minden év május 1-én Funchal városa védőszentje, São Tiago Menor előtt tiszteleg. Az események helyszíne az óváros, különösen a Rua de Santa Maria és a Largo do Corpo Santo. Az ünnep a 16. századig nyúlik vissza, amikor pestis tizedelte meg a várost, Funchal lakosai ekkor választották São Tiago Menort védőszentnek.

Maktub Soundsgood, Paúl do Mar

Ezt a reggae fesztivált évente tartják Paúl do Marban, ami egyúttal a fürdőszezon kezdetét jelzi a régióban. Ezúttal már nyolcadik alkalommal rendezik meg ezt az eseményt, ami tökéletesen illeszkedik ebbe a nyugodt és napos tengerparti környezetbe.
További információ: https://maktubsoundsgood.bol.pt/

Hagyma fesztivál, Caniço

A hagyma fesztivál Caniço legismertebb eseménye. A fő attrakció a hagymával dekorált járművek felvonulása.

Pisztráng fesztivál és cider út, Santana

Ismét Santana ad helyet a Pisztráng fesztivál és cider út nevű eseménynek. A cider (almabor) és a pisztráng két, a látogatók által kevésbé ismert kulináris fogás, amelyeket megkóstolhatnak Ribeiro Frión, ezen kívül részt vehetnek pisztrángfogó versenyben és megtekinthetik a cider készítés folyamatát. Az esemény a São Roque do Faialhoz tartozó Achada do Cedro Gordo, Pico do Cedro Gordo és Chão do Cedro Gordo településekre is kiterjed.

Nemzetközi Múzeum Nap

A belépés a múzeumokba ezen a napon ingyenes, és az állandó kiállítások mellett az erre az alkalomra készített bemutatók is nyújtott nyitvatartási időben megtekinthetők.

Madeira Classic Car Revival

Az évente megrendezésre kerülő eseményen 1980 előtt gyártott klasszikus és patinás gépkocsik, motorkerékpárok és biciklik vesznek részt. Az esemény helyszíne a Praça do Povo, ahol a legszebb régi járműveket díjazzák.
A rákövetkező nap tartják a Rampa dos Barreirost, a sportautók versenyét, egy 1935-ös történelmi verseny emlékére.