Április

Madeira Auto Parade

Ez az esemény egyesíti az oldtimer autók és motorkerékpárok ragyogását Madeira virágaival, az egyik legnagyobb kiállítást megvalósítva. Az esemény útvonala a virág felvonuláshoz hasonló, a Praça da Autonomián indul, déli irányban követi az Avenida do Mart és az Avenida das Comunidades Madeirensest a Francisco Sá Carneiro körforgalomig, majd az Avenida Francisco Sá Carneirót a kikötői körforgalomig, ahol a járművek este 10 óráig megtekinthetők.
A parádén 400 jármű (köztük 150 motorkerékpár) vesz részt, amelyek párokban köröznek az útvonalon. Az eseményt számos zenei együttes és madeirai virágok által inspirált látványosság színesíti.

Citrom fesztivál, Ilha (Santana)

Ezt az eseményt a fő helyi termék, a citrom tiszteletére rendezik, és egy sor népszerű eseményhez is alkalomként szolgál.

Cukornád fesztivál, Canhas (Ponta do Sol)

Az éves regionális cukornád termelési kiállítást a Ponta do Solhoz tartozó Canhas községben rendezik. A Canhas Farmers Marketben tartott rendezvény rengeteg zenét és szórakozást kínál, valamint kiállításon mutatja be a cukornád melasz előállítási folyamatát. Az aktívabbak részt vehetnek a szombat reggel zajló cukornád betakarításban is.

Madeira Rum Fesztivál, Avenida Arriaga, Funchal 

Ez a fesztivál egyedülálló alkalom a madeirai polgárok és a turisták számára, hogy megismerjék és élvezhessék ezt a nemes terméket. A madeirai rum kóstolása mellett neves sommelier-k vezetésével mesterkurzusokon ismerhetik meg a rum és rum koktélok készítésének fortélyait.